Unofficial Blizzard Forum :: Serbian Community Fansite: STARCRAFT®II: WINGS OF LIBERTY™ 27.7.2010 - Unofficial Blizzard Forum :: Serbian Community Fansite

Jump to content

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Options
STARCRAFT®II: WINGS OF LIBERTY™ 27.7.2010 uzimate ili ne

#1 User is offline   Frame 

• Community Admin
  • Group: Administrators
  • Interests:Gaming, Design, Community Development

Posted 09 April 2010 - 08:47 PM

Posted Image
Cena je $99,99, a normal pack je $59,99. Prevod: 75e i 45e. (standardne cene za sve prosle blizzardove igre, pritom racunajte ako preorderujete da ce to biti 80 i 50e za svaki slucaj)
Kod nas ce biti preoder od strane Komparatora (naseg eshopa) a verujem i jos nekihg shopova u bgu ali ja definitivno uzimam iz Komparatora jer imam dobra iskustva sa njima i preorderima (dolaze na kucnu adresu na dan kada izadje igra, jer dobijaju sami igru dan pred release date)

Dakle? Uzimate CE ili ne? Pitanja? Sve ovde.
Posted Image
"'bout time we kick this revolution into overdrive." — Jim Raynor
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#2 User is offline   ScepticuS 

• Forum Addict
  • Group: Members
  • Interests:StarCraft, Diablo, Music,Chemistry...

Posted 09 April 2010 - 09:04 PM

Sorry sto sam postovao u pogresnom topicu, al' uvek gledam da vas postedim novog topica u kome ce biti samo par post-ova. ^^
*edit A i bolje da ti to uradis jer znas lepo da ukomponujes slike i tekst. ( ja tu brljam)

Tako da evo... ako nekome treba moje razmisljanje i moja racunica...
Nadam se da prosvetljava um... hehe.

Pogledah sad ovaj link sto si okacio na home page-u ka oficijelnom sc2 sajtu... videh sta sve onde ima
i odushevih se :woot: Ne da je primamljivo nego vec pocinjem da razmisljam, ha sta je to 100 dolarica za ovakvu ekstravaganciju.
Mogu to sebi da priustim, sto da ne... al' reko aj da preracunam kolko je to "RSD-a". Nasho odnos eura
i zelembaca i izracunao eure... pa se setim (eto kolko pratim situaciju u zemlji i u svetu) da je euro ladno preso stotku.
Mali matis i eto meni ~ 7.500,oo RSD-a za ovu ekstravaganciju (samo 3.000,oo dindzi vise od obicne verzije).
Pa se sad pitam isplate li mi se sve te zajebancije za tolke "male" pare. Mislim... oni svi videi ce sigurno da iscure na youtube, flashku imam, brood war i sc imam... tako da bukvalno dajem pare samo za onu Thor figuricu i strip i neki toboz downloadable content
... a da i da ne zaboravim ULTRA ELEGANTNO PAKOVANJE.

Eto tako bese u mojoj glavi... privukose me na prvu loptu, al' kad bolje razmislim mislim da cu ipak uzeti samo obicnu verziju,
a sa ovih 3.000,oo vec cu da uradim nesto korisno.
Sta kazete na to.

P.S. na sc2armory-ju neki tip iz gamestopa okacio toboz neku glasinu, (al' zbog onih novih pravila ne znam bas dal' smem da post-ujem). Da ne bude posle... :down:
I reject your reality and substitute my own
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#3 User is offline   Frame 

• Community Admin

Posted 09 April 2010 - 09:17 PM

Ja samo uzimamo jer je CE.. a verovatno cu uzeti i zerg i protoss edition isto.. u ono vreme SCa nije bilo CE, a i ovako cu drzati avatar na bnetu koji dobijem i decalove na jedinicama odatle jer nije kao da ce svi imati CE na svom accountu...
Prakticno placas peta, downloadable content i specijalni thor skin in game ako si T XD mada i muzika nije za bacanje i knjiga od 170+ strana.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#4 User is offline   Frame 

• Community Admin

Posted 09 April 2010 - 11:29 PM

Cena- Takodje ne razumem sto ljudi kukaju za cenu na bnetu, $60 je uvek bila srednja vrednost novih igara koje izadju, iliti 45e. Cak je super mario bros prvi ikada kostao $60... lol. I onda dodje neko dete i kaze ok necu da kupim igru jer je preskupa? Nemoj xD jos bolje, manje nublera na pocetku battle.neta ^^ Takodje, nisu svesni sta dobijaju za $60. Battle.net 2.0 apsolutno besplatno da besplatno igraju i eventualno budu dobri i to mozda jednog dana unovce... Besplatan support za sledecih ~10 godina, patchevi, balans, cuda... kao i svaka druga igra koja kosta isto toliko na releaseu.

Collectors Edition je sa druge strane nesto "extra" za zaludjenike sca, isto kao i svaki CE. Niko ne primorava kupovinu ali ako das tih ekstra $40, onda barem dobijes nesto sto ce biti malo veca uspomena nego samo kutija igre, ko voli nek izvoli... A imace ih u svetu oko 5k sve ukupno, mozda vise mozda manje. Licno, art knjiga koja se dobije je meni najlepsi dodatak, jer ce biti dosta stvari za inspiraciju, a 176 strana artworka moze svakog dana da bude nesto novo napravljeno... posto se u neku ruku bavim dizajnom.

WoW Pet? Ok, za one koji igraju WoW. Ali nakon nekog vremena kada sc2 prodje sa onom prvom kupovinom, pet ce vredeti malo vise na ebayu i mocice sve te pare da se vrate od CE koliko se dalo za isti. Sa druge strane, moza sam cd key kada se doda na account sve se to automatski aktivira tako da pet i ne moze da se proda...

Thor model je kul, uvek mozete da kada vam padne u randomu T da napravite jednog thora i eto da vam se neprijatelj divi XD

Decals je ono sto cete zaradjivati achievementima kroz igru, i to ce nositi vase zgrade i jedinice a CE decals ce biti opet unikatno nesto sto nece bas svako imati na svojim jedinicama i zgradama.

Avatari koji se dobijaju (recimo jedan zerg jedan terran jedan protoss) se opet isto mogu koristiti, zavisi kakvih ce biti jos, ali uvek moze da se menja tako da je to najmanji "problem"..

Dog tag? Sto da ne, jos jedan free sc1 i bw, sc2 nece biti tako lako dostupan kao portable verzija, a najbitnije sto se tice tog flasha jeste unikatan izgled. Niko nece sigurno kada vidi flash reci "aha, i ti imas dog tag flash drive od Jim Raynora" XD

Behind-The-Scene dvd, savrsen za one koji zele da vide kako je sve to proslo, koliko su ljudi ulozili truda i sigurno dosta interesantnog materijala da odgledate i sa prijateljima ako ste uber geekovi za sc, kao sto ja imam par :)

Comic je npr samo extra-stuff. Svi znamo da cemo skidati to sa neta u nekom formatu i citati redovno za dzabe, ali je lepo imati barem issue #0 i "real" verziji.

Soundtrack- sta drugo da kazem, muzika je vec po sebi super, a bonus trackove zelim isto da cujem, sto ce verovatno biti super remiksi originalnih stvari iz sc1 poznajuci blizzard.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#5 User is offline   despotaca 

• Forum Addict

Posted 10 April 2010 - 02:53 AM

Pocinjem da skupljam pare ._.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#6 User is offline   ScepticuS 

• Forum Addict

Posted 10 April 2010 - 10:41 AM

Cek, cek... blizz rece da ce se decals-i dobijati kroz igru (i ti to sam kazes)... a ovde oni onda nude neke
ekskluzivne decals-e koje necemo moci da otkljucavamo prostim achievmentima (tj. te decalse jedino dobijaju
"burzuji" (JK) koji kupe CE). Isto vazi i za avatare... al' opet koliko to moze unikatno kad ce sigurno josh 100.000 ljudi kupiti CE...

Comic i Art Book - kapa dolje

A to sto si rekao za nublere i jeste tacno, SC bash i ne treba da igra svaki zevzek.
Nek oni igraju njihov GTA, CoD 58. deo i assassin's creed. Oduseve se kad izadje svaki naredni
od mogucih zillion delova :woot: , igraju ga mesec dana i a u k***c... tu nema razmisljanja, samo zatupljivanja.
Go for it n00bs!!!

Ne znam... razmisljam jos... tacno je da cu SC igrati narednih 10 god, i Diablo doduse (samo te dve, ostale stvari su prolazne).
Al' kad se jednom navucem pa zaredim, Legacy of the Void CE, pa HotS CE, pa Diablo CE, pa prva expanzija CE, pa mozda i druga... 0_o... isisace me zivog.

Al' opet ako je za 10 godina prvoklasnog uzivanja... aram da im je... kome jos trebaju pare...

(Mislim u sebi....more zna taj Blizzard kako da namlati pare)

P.S. @glavni i odgovorni ovog foruma: opet vam docni clock

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
*edit Ovo nema veze sa topicom al' je komeNdija
Bila neka rasprava i uporedjivanje thora i goliatha... .. ,
ja reko nesto u fazonu thor mi je stvarno ogroman, spor i zauzima pola ekrana i izmedju ostalog odvalio:

"Goliaths were elegant"

A jedan lik ce na to:

Now that's a description I never thought I'd live to see.. When were they more elegant, when they were walking around your base like a bunch of idiots because an overlord passed by just out of range, or maybe while they're bumpping into each other trying to get down the ramp to shoot one zealot, while a dragoon picks them all off?

Lepo mi rek'o ^^
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#7 User is offline   Frame 

• Community Admin

Posted 10 April 2010 - 02:29 PM

Pazi ovako. CE je nekada... davno, bilo izdanje necega sto volis za svoju kolekciju, da imas i da mazis i pazis i brises prasinu.
Sada, CE je nesto sto zelis, posto zivimo u digitalnom svetu, da pokazes drugima. Blizzard radi sve kako bi vlasnici CE-a pokazali drugima da ga imaju. 100.000 tesko da ce biti, verovatno manje, ali je to i dalje mala cifra u odnosu na celu sc gaming populaciju koja ce kupiti SC tog dana kada izadje igra ili uopste. Neki pro gameri uopste nisu zainteresovani za CE, neki jesu.
Decals i avatari su prosto nacin da kazes "imam CE", dok ce verovatno biti avatari koji ce reci "ja sam plat terran player, i best of 3 u tom i tom tournamentu"... ili sta god.
Pitanje je samo da li zelis da pokazes to drugima na battle.netu ili ne, i da li zelis da imas 'lil bit extra sutff' od blizzarda.

P.S. prijavi samo u greske na sajtu kao novi topic, fixovace on samo tada... posto je corav u svakom drugom slucaju...
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#8 User is offline   kreator 

• Druid Master
  • Group: Starcraft Moderator Team
  • Interests:Online gaming

Posted 11 April 2010 - 11:07 AM

Ja se secam svoje prve Wow kutije 2006. godine, covece kolko sam ja bio srecan tad da sam je i u skolu nosio da pokazujem drugarima :) Naravno, ostetili su je tako da mi je to naravoucenije za sve ostalo.
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#9 User is offline   Neonkitza 

• Spam Queen
  • Interests:WoW,boardgameovi...

Posted 11 April 2010 - 10:51 PM

ja se secam kad sam tek kupila wow i kako sam ga otvarala...eh...previse uspomena imam na teren tashu :S kako sam bila srecna jbt XD
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#10 User is offline   netza 

• eShop Admin
  • Group: VIP Group

Posted 12 April 2010 - 11:17 AM

Ja samo da se umesam, sto se tice finansijske strane tog CE-a. Moje dosadasnje iskustvo govori da 100USD nikad nije 100 USD u Srbiji....tako da je moj tip da će CE koštati izmedju 8 i 10k dinara.
www.komparator.rs
eshop admin
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#11 User is offline   Frame 

• Community Admin

Posted 12 April 2010 - 04:55 PM

CE WotLK-a je bio oko 8000/9000 koliko se secam, tako da da, trebalo bi da bude slicno.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#12 User is offline   netza 

• eShop Admin
  • Group: VIP Group

Posted 12 April 2010 - 06:38 PM

Ne zaboravi da je tad euro bio oko 80 dinara i dolar jedno 10 dinara nizi u odnosu na sadasjni kursi :D
Tacnije, srednji kurs eura 84.3007, dolar 67.6083 .
Naravno, iskreno se nadam da ce cene biti popularne i da ce moci svako to da priusti sebi bez problema :)
www.komparator.rs
eshop admin
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#13 User is offline   Frame 

• Community Admin

Posted 12 April 2010 - 07:31 PM

Opusteno, videcemo vec ^^ ocekujemo te sa zvanicnim vestima cim saznas sve
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#14 User is offline   Supercool 

• Junior User

Posted 13 April 2010 - 02:10 AM

JA TO MORAM DA IMAM............................. end of transmission.
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#15 User is offline   stekkah 

• Member

Posted 16 April 2010 - 01:37 PM

po meni ne vredi tih +30e
kao da ce neko sedeti i gledati taj bonus dvd i te gluposti sto idu uz to... ripova ce biti kolko za par dana od izlaska, tako da ko hoce moze i tako da baci oko, mada me i ne interesuje preterano sta i kako...
muzika? kao da neko slusa privatno muziku iz igara? svaka cast gikovima, al nisam u toj grupi :P comic ima da se skine na netu, a papirna verzija je kul al 30e ne vredi... kutija je kul al opet ni to ne vredi te novce... rejnorov usb? ma ajde bre, to je isto smesno, mozda sazdrzaj na njemu vredi za one koji nemaju prvi deo, al opet to ima da se nadje za manje para, stoga ni to mi ne vredi... i standardno pakovanje nije bas "pristupacno", ali boze moj, stedece se :P sve u svemu meni ti CE nikad nisu bili primamljivi, kao jeste lepo imati, al kontam da je to bas za hardcore fanove, volim SC ali ne toliko da bih pucao 8k din za igru... mejbi nekst tajm :P
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#16 User is offline   Frame 

• Community Admin

Posted 16 April 2010 - 01:39 PM

Pa ako ne volis toliko sc, onda i nije CE za tebe, boze moj.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#17 User is offline   Dreiko 

• Advanced Member
  • Interests:Ribe, Izlasci i wow :D

Posted 17 April 2010 - 03:38 AM

evo prvi nooblet da se javi odma :D

Ja sam SC kupio pre vise 8 godina i nikada nisam ni otvorio kutiju jer.... ne znam, nije me nesto privlacilo. Ali me SC2 nekako privlaci i planiram da ga kupim pa me zanima ovako vase misljenje pogotovo ovih koji igraju betu. Jer moram da otvorim SC 1 i pocnem da ga igram kako bi znao da igram SC2 ili je totalno nova igra i mogu da naucim i savladam igrajuci 24/7 :D.. Eto toliko :D
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#18 User is offline   despotaca 

• Forum Addict

Posted 17 April 2010 - 08:04 AM

Pa bolje bi ti bilo da odigras SC1, lakse ce ti biti da predjes na SC2. Takodje bih ti preporucio da igras i WC3, posto SC2 podseca dosta na vec pomenutu igru.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#19 User is offline   ScepticuS 

• Forum Addict

Posted 17 April 2010 - 08:54 AM

View PostDreiko, on 17 April 2010 - 04:38 AM, said:

evo prvi nooblet da se javi odma :D

Ja sam SC kupio pre vise 8 godina i nikada nisam ni otvorio kutiju jer.... ne znam, nije me nesto privlacilo. Ali me SC2 nekako privlaci i planiram da ga kupim pa me zanima ovako vase misljenje pogotovo ovih koji igraju betu. Jer moram da otvorim SC 1 i pocnem da ga igram kako bi znao da igram SC2 ili je totalno nova igra i mogu da naucim i savladam igrajuci 24/7 :D.. Eto toliko :D

Uuh na ovo je tesko odgovoriti u par recenica (takes a deep breath.....)...

Prvo da ti kazem da sc igraci bash i ne vole WoW igrace koji nikada nisu ni videli, a kamoli igrali original, a sad tu nesto...
Nisam jedan od tih ^^. A sad pomoc:

Ako bas i nisi mnogo igrao RTS igre bice ti teze u pocetku... (pogotovo zato sto nisi igrao SC1).
Ja bih ti rekao da krenes polako da igras, a postoje 2 dobra razloga za to:

1) Competitive multiplayer:
Ako hoces da budes iole dobar u dvojci moras znati bar neke osnove iz keca.
Cak se i sada dosta koriste Build Order-i (BO) iz keca, tako da kad ti neko recimo pomene 3 hatch muta build ti ces se pitati "Sta je kog vraga to"... i sl.
Znam da ce biti puno novih, iskljucivo sc2 BO-a, ali stare dobre strategije nikada ne zastarevaju, a i ljudi vole da vide kako osoba koristi taktiku iz sc1-a. E sad, ti si spomenuo sc1, moras igrati i SC:BW (expanziju) jer ljudi gotovo samo nju i igraju.

Za pocetak instaliraj igru i igraj prvo protiv comp-a. Jes da je dosadno ko djavo, al' ces nauciti bar nesto. Najvaznije od svega je da naucis gotovo sve BO-e sa TL-a (to ti je majka za SC):
http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page

Pored toga moja ti je preporuka da skines i BWChart (izgooglaj to), daje ti pregled tvoje igre, APM, BO i raznoraznu statistiku i pomaze ti da vidis gde gresis...
Dobro je i da gledas neke VOD-ove i da pomalo pratis pro-ligu... dosta se nauci.
Vezbaj BO-e protiv comp-a, kad uspes vise puta da pobedis jednog predji 1vs2 itd. Videces da komp igra po nekom glupom shablonu tako da ce ti dosaditi, e tada skines malo tezi AI (izgooglaj Entropy II i Racine's Rebels) kad uspes da pobedis i racine's rebels onda si spreman za MULTIPLAYER (Eeee... to vec nije smorno uopste... naprotiv, najbolje RTS iskustvo koje postoji na ovom belom svetu)
Kreni na neki lagani server, nemoj odma' na b.net, tamo ti igraju gotovo iskljucivo koreanci, a koreanci ZDERU... veruj mi da ti je cak i iCCup laksi od b.net-a (mada ni on bas nije noob welcome).
A da... da bi igrao na iCCupu odi ovde (tu ti je i neophodan mappack za sve multiplayer meceve)
http://www.iccup.com/starcraft/sc_start.html

Posle jedno mesec dana predji malo na b.net cisto da osetis koreance na svojoj kozi (ipak se na porazima najvise uci).... I na dalje igraj, igraj, igraj i samo igraj, dok ne obolish.

2)Lore
Drugi veliki razlog da igras SC i SC:BW ti je pricha. Totalno je glupo da igras sc2, a da nemas pojma sta se pre toga desavalo. Moras da znas malo i istoriju, ako bas hoces da se udubis i udjes u taj svet. Pricha je fenomenalna i neces zazaliti ako predjes sc1 i sc:bw kampanju.
Likovi su.... pa najbolji na svetu, a voice acting neopisivo dobar.

To je to... valjda. Sada ti samo preostaje da konacno instaliras taj tvoj zabagreli disc od 8 ljeta, ako se vec nije ubudjao.
Najvaznije ~ budi strpljiv i uporan... rezultati ce sami doci ^_^

P.S. @despotaca Nema potrebe da igra WC3... smara, a i nece ga bas mnogo cemu nauciti.
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

#20 User is offline   despotaca 

• Forum Addict

Posted 17 April 2010 - 03:33 PM

Kako volim kad ScepticuS ovoliko napise. Dodje mi da .... uff.
Posted Image
  • {$this->lang->words[
  • 0
  • Reply Icon Reply

Share this topic:

• 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic