Dreiko, on 17 April 2010 - 04:38 AM, said:
evo prvi nooblet da se javi odma
Ja sam SC kupio pre vise 8 godina i nikada nisam ni otvorio kutiju jer.... ne znam, nije me nesto privlacilo. Ali me SC2 nekako privlaci i planiram da ga kupim pa me zanima ovako vase misljenje pogotovo ovih koji igraju betu. Jer moram da otvorim SC 1 i pocnem da ga igram kako bi znao da igram SC2 ili je totalno nova igra i mogu da naucim i savladam igrajuci 24/7

.. Eto toliko

Uuh na ovo je tesko odgovoriti u par recenica (takes a deep breath.....)...
Prvo da ti kazem da sc igraci bash i ne vole WoW igrace koji nikada nisu ni videli, a kamoli igrali original, a sad tu nesto...
Nisam jedan od tih ^^. A sad pomoc:
Ako bas i nisi mnogo igrao RTS igre bice ti teze u pocetku... (pogotovo zato sto nisi igrao SC1).
Ja bih ti rekao da krenes polako da igras, a postoje 2 dobra razloga za to:
1) Competitive multiplayer:
Ako hoces da budes iole dobar u dvojci moras znati bar neke osnove iz keca.
Cak se i sada dosta koriste Build Order-i (BO) iz keca, tako da kad ti neko recimo pomene 3 hatch muta build ti ces se pitati "Sta je kog vraga to"... i sl.
Znam da ce biti puno novih, iskljucivo sc2 BO-a, ali stare dobre strategije nikada ne zastarevaju, a i ljudi vole da vide kako osoba koristi taktiku iz sc1-a. E sad, ti si spomenuo sc1, moras igrati i SC:BW (expanziju) jer ljudi gotovo samo nju i igraju.
Za pocetak instaliraj igru i igraj prvo protiv comp-a. Jes da je dosadno ko djavo, al' ces nauciti bar nesto. Najvaznije od svega je da naucis gotovo sve BO-e sa TL-a (to ti je majka za SC):
http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Main_Page
Pored toga moja ti je preporuka da skines i BWChart (izgooglaj to), daje ti pregled tvoje igre, APM, BO i raznoraznu statistiku i pomaze ti da vidis gde gresis...
Dobro je i da gledas neke VOD-ove i da pomalo pratis pro-ligu... dosta se nauci.
Vezbaj BO-e protiv comp-a, kad uspes vise puta da pobedis jednog predji 1vs2 itd. Videces da komp igra po nekom glupom shablonu tako da ce ti dosaditi, e tada skines malo tezi AI (izgooglaj Entropy II i Racine's Rebels) kad uspes da pobedis i racine's rebels onda si spreman za MULTIPLAYER (Eeee... to vec nije smorno uopste... naprotiv, najbolje RTS iskustvo koje postoji na ovom belom svetu)
Kreni na neki lagani server, nemoj odma' na b.net, tamo ti igraju gotovo iskljucivo koreanci, a koreanci ZDERU... veruj mi da ti je cak i iCCup laksi od b.net-a (mada ni on bas nije noob welcome).
A da... da bi igrao na iCCupu odi ovde (tu ti je i neophodan mappack za sve multiplayer meceve)
http://www.iccup.com/starcraft/sc_start.html
Posle jedno mesec dana predji malo na b.net cisto da osetis koreance na svojoj kozi (ipak se na porazima najvise uci).... I na dalje igraj, igraj, igraj i samo igraj, dok ne obolish.
2)Lore
Drugi veliki razlog da igras SC i SC:BW ti je pricha. Totalno je glupo da igras sc2, a da nemas pojma sta se pre toga desavalo. Moras da znas malo i istoriju, ako bas hoces da se udubis i udjes u taj svet. Pricha je fenomenalna i neces zazaliti ako predjes sc1 i sc:bw kampanju.
Likovi su.... pa najbolji na svetu, a voice acting neopisivo dobar.
To je to... valjda. Sada ti samo preostaje da konacno instaliras taj tvoj zabagreli disc od 8 ljeta, ako se vec nije ubudjao.
Najvaznije ~ budi strpljiv i uporan... rezultati ce sami doci
P.S. @despotaca Nema potrebe da igra WC3... smara, a i nece ga bas mnogo cemu nauciti.