Profesije i najbrza zarada
koja profesia najboleje zaradjuje
Posted 24 January 2009 - 10:58 AM
Posted 24 January 2009 - 12:42 PM

"'bout time we kick this revolution into overdrive." — Jim Raynor
Posted 24 January 2009 - 12:53 PM
Posted 24 January 2009 - 03:29 PM
edit:i nemoj da kupujes gear sa ah-a...bespotrebno je
Posted 24 January 2009 - 05:22 PM
Skinning ti je kao geathering profesija manje vise obavezno (ako hoces geathering profesiju naravno), jer, ne koristi mini map, lako se leveluje, a fine se pare uzimaju.
Minning ili Herbalism su ti money makeri. Ja na Warlocku imam herbalism i zaradjujem fin gold od njega, ali, vise nekako volim mining (koga imam na DK zajedno sa skinningom).
Kao sto je Neonkitza rekla, nemoj kupovati gear sa Auction House-a, jer, taj gear ces brzo promjeniti, a onda si bacio pare.
Takodje moram da napomenem da je crafting profesija (tailoring/jc) + ench fina kombinacija (pogotovo tailoring, jer za nju nemas neku geathering profesiju kao na primjer alch + herb, mining + jc), jer mozes da disench sve zelene/plave iteme koje napravis i da te matse od Encha postavis na AH.
Sto se preprodaje itema sa AH tice (nadjes jeftino, kupis i prodas skuplje), meni to nikad nije islo, niti sam od toga mogao da zaradim dosta golda.
Jedino za sta bi sad trebao da skupljas gold je mount, ali onaj od 60% nije skup, zajedno sa riding skillom ~45 golda (35 skill i 10 mount).
I na kraju (mnooogo mi je veliki post), moj savjet ti je da se sto brze izlevelujes, tj samo da questujes, da ne ides puno u instance i to, i da sto prije dodjes do outlanda i northrend-a jer ces tamo na questovima uzimati i do 20ak golda.
Btw, sto se zelenih itema tice, mislim da ti se ne isplati previse da ih disenchantujes na tako malom levelu, jer, matsi nisu nesta posebno na cijeni, osim, naravno, ako uzmes enchanting pa ti isti ne trebaju.
Poz i srecno sa levelovajem!!
Posted 24 January 2009 - 08:15 PM
dakle, leveluje se sa dve skupljacke, mlate pare, eventualno kupi jako bitan deo opreme usput (npr. oruzje), na max levelu gledaj koju bi ne-skupljacku profesiju, a sve drugo je isprazna filozofija.
Posted 26 January 2009 - 11:43 AM
Posted 26 January 2009 - 11:44 AM
Neonkitza, on Jan 24 2009, 03:29 PM, said:
edit:i nemoj da kupujes gear sa ah-a...bespotrebno je
Gde da nabavim auctioneer addon
Posted 26 January 2009 - 12:14 PM
Neonkitza, on Jan 26 2009, 11:55 AM, said:
http://auctioneeraddon.com/
there you go
Hvala Carice!Cim zavrsim sljaku eto mene ispred ah p skupljam kes
Posted 26 January 2009 - 01:21 PM
Posted 26 January 2009 - 02:16 PM
uytuyt, on Jan 24 2009, 08:15 PM, said:
dakle, leveluje se sa dve skupljacke, mlate pare, eventualno kupi jako bitan deo opreme usput (npr. oruzje), na max levelu gledaj koju bi ne-skupljacku profesiju, a sve drugo je isprazna filozofija.
sta je 1 lvl char, koji sluzi ko banka ako mozes da mi kazes
Posted 26 January 2009 - 04:17 PM
Posted 28 January 2009 - 07:19 AM
kada imas 1 nabavljacku i jednu proizvodjacku profesiju koje su u paru (minning/bs ili herbalizam/alhemija) jos je lakse zaraditi gold cak i kad nemas neki izbor u proizvodjackom delu - tada prodajes matse koji imaju siroku primenu. biljke - potreban i za inskripciju i za alhemiju, ore - potrebne i za jc za prosper i za podizanje lvl-a u smeltovanju i za bs ...itd. koze takodje ce ici i za bs i za tejlore.
samo nemoj da uzmes nikako 2 nabavljacke profesije, jer neces moci lako da ih pratis na maloj mapi!
ako mislis da imas malo para, a hteo bi da zadrzis lw/skin onda se baci na intenzivno letenje
- oni non-combat pet-ovi su lepo izdeljeni - neke moze da kupi samo alijansa, neke samo horda. kupi par petova (koji u proseku nisu skuplji od 50 srebra) idi do Booty Bay-a u StrVa ili u Everlok u Winterspringu i postavi ih na neutral aukciju idu i po 10 g, neki i vise. suparnicka rasa ce ih kupovati bez problema, posebno otkad postoje i razni acivmenti vezani za njih
- takodje podigni pecanje, idi u Barrens i na onim jezerima pecaj deviate fish - stek toga takodje ima lepu cenu
- izmedju ostalog, retko ko ima zlata kad zapocne heroja pa ni ne kupe sve one pocetne recepte za kuvanje kod trgovaca, vrati se na pocetne pozicije kupi 2-3 komada, i idi na najblizu aukciju i postavis za nekoliko golda (i tu postoje acivmenti - koliko recepata znas)
- pregledaj aukciju! videces da cak i matsi za faid idu za sasvim pristojne pare pa kad zavrsis sa svojim faid-om, postavljaj stekove kupovace tejlori
- cak i zeleni item-i mogu da se prodaju na aukciji, doduse ne za neke velike pare na malom levelu, ali se prodaju - kupuju ih enchanter-i za disenchant
mozda ti sad to sve deluje tako sitno, ali nakupi se brzo.
sa tvojim lvl-ovanjem sve te stvarcice ce i skuplje da kostaju, svakako da ces vunu skuplje prodavati od linena a jeftinije od netherweave-a itd
Posted 28 January 2009 - 01:36 PM
i odjednom mi vise nije frka za kes za lvl sad stekam i prodajem sve sto sakupim na AH za mount
Nije lose za pocetak?

Help

MultiQuote
Reply